magazin muzica ~ echipamente profesionale de sunet ~ efecte de lumini ~ instrumente muzicale ~ accesorii ~ echipamente DJ

Cautare in catalogul de produse:  
Microfoane cu fir microfoane fara firAmplificatoare audio profesionaleBoxe audio profesionale, boxe active, boxe pasiveClape si claviaturi, instrumente cu clapeChitare electrice, chitare acustice, chitare bassEchipamente DJ: casti dj, mixere, turntable, playereViori, viole, contrabasStative pentru instrumente, stative partituri stative microfoane
 
 

Boxe audio profesionale

Boxa monitor
Boxa monitor Dynacord AM12


Echipamente profesionale de sunet: boxele audio profesionale (incinte acustice). De multe ori se foloseste acelasi termen de boxe pentru a denumi atat difuzoarele cat si incintele acustice. Boxele sunt elemente foarte importante in orice sistem sau linie audio, de calitatea lor depinzand in foarte mare masura fidelitatea sunetului.


Generalitati despre boxe audio - incinte acustice


Difuzorul este un traductor electroacustic care realizeaza transformarea unui semnal electric in semnal acustic din spectrul de frecvente audibil (20Hz ... 20.000Hz). Principiul de functionare se bazeaza pe producerea undelor sonore prin vibratia unei membrane sub actiunea unei bobine parcurse de curent si aflata intr-un camp magnetic permanent, sau pe vibratia unei celule piezoelectrice care actioneaza o membrana pentru frecvente inalte (pentru tweetere).


Incintele acustice sunt formate dintr-un ansamblu de difuzoare interconectate si filtre de semnal închise în cutii de rezonanta cu scopul de a reda intreg spectrul de frecvente audibile (boxe acustice full range) sau numai pentru o anumita banda de frecvente in cazul incintelor acustice speciale (subwoofer, boxe pentru bass, medii sau inalte), in functie de destinatia boxei respectiva. 


Tipuri de difuzoare pentru boxe


Difuzoare full range (wide range) - reproduc toata plaja de frecvente audibile (sau majoritatea lor) folosind un singur element. Au avantajul eliminarii cross-overelor insa au limitari la capacitatea de a reproduce toata plaja de frecvente sonore perceptibile.


Incintele acustice pentru frecvente joase- subwoofer (LFE) sunt destinate reproducerii frecventelor mai mici de 120 Hz. Au nevoie de o constructie solida si sunt destul de grele. Subwooferele active au amplificatoare de putere si filtre electronice de semnal, elemente de control suplimentare pentru a putea reproduce cat mai fidel sunetele de frecvente joase.


Incintele acustice pentru frecvente medii: reproduc sunetele de frecventa medie (300 Hz - 5.000 Hz). Aceste boxe trebuie sa reproduca majoritatea sunetelor deoarece in acest interval se situeaza sunetele instrumentelor muzicale, ale vocii umane. De aceea este bine ca boxele de acest tip sa fie de calitate, sa nu introduca distorsiuni.


Tweetere si boxe pentru frecvente inalte. Acest tip de difuzoare trebuie sa reproduca sunetele de frecventa inalta. In acest spectru de frecvente inalte se folosesc mai multe tehnologii constructive (cu con, cu banda, element piezoelectric, etc) 


Boxa monitor Dynacord AM12Boxe monitoare - sunt un tip de incinte acustice special concepute pentru ca inginerii de sunet sa poata monitoriza sunetul din studiourile de inregistrari, film, radio sau televiziune. Acestea redau sunetul cu fidelitate fara distorsiuni, fara atenuari ale anumitor frecvente. De obicei sunt facute sa poata fi asezate aproape de inginerii de sunet pentru a  reda sunetele direct catre ascultator fara reflexii din pereti sau tavan. (vezi produsele din categoria boxe monitoare)


Specificatii tehnice ale boxelor acustice


Puterea boxelor - puterea nominala este puterea maxima pe care o poate suporta boxa fara a se deteriora. Puterea de varf este o masura a puterii pe care o poate suporta boxa respectiva pe durata scurta de timp fara a se deteriora. De obicei valorile date pentru puterea nominala si cea de varf sunt mai mari decat ceea ce poate atinge efectiv boxa, fiind valori teoretice.


Impedanta boxelor - de obicei 4 sau 8 ohmi.


Numar de cai - reprezinta numarul de difuzoare montate intr-o incinta acustica. Exista variante de boxe pe o cale, 2 cai 3 cai sau mai multe. Boxele pe 3 cai de obicei au un difuzor pentru frecvente joase, unul pentru medii si un tweeter.


Boxe active sau pasive - boxele active au nevoie de alimentare cu curent pentru a functiona echipamentele electronice din interiorul lor, iar boxele pasive functioneaza primind semnalul audio gata amplificat din etajul precedent.


Frecventele de crossover  - benzile de frecvente in care se imparte semnalul in cazul boxelor pe mai multe cai


Amplasarea corecta a boxelor audio


Un sistem audio trebuie configurat de profesionisti pentru a obtine maximul de putere, calitate si fidelitate a sunetului. Trebuie avute in vedere multe elemente, atat tehnice de interconectare a achipamentelor de sunet cat si de configuratie a scenei sau incintei sonorizate.


Recomandari in alegerea boxelor audio


Cu siguranta aproape toti clientii nostri si-ar dori niste boxe audio profesionale sau semiprofesionale produse de firme mari precum Dynacord sau Electrovoice, insa pentru uzul personal de zi cu zi sau pentru DJ-ii care sunt la inceput de drum si care incearca sa intre pe piata sunt potrivite si alte variante de boxe audio care ofera o calitate suficienta a sunetului.


DJ-ii care au nevoie de echipamente de sonorizare pentru evenimentele la care sunt invitati (majorate, nunti, chefuri, etc) isi cumpara de obicei boxe care nu necesita investitii majore. Noi le oferim variante mai ieftine ca pret insa la un nivel calitativ suficient de bun pentru activitatea pe care o desfasoara, de ex. boxe audio T-Box. Aceste boxe audio sunt potrivite genului de muzica preamplificata (din surse oferite de CD playere, turntable, etc ).


Pentru clientii care sunt dispusi sa investeasca sume mai mari in echipamentele de sonorizare, sau pentru cei care canta live in formatii vocal-instrumentale noi le recomandam variantele de echipare profesionale sau semi-profesionale si ii ajutam sa isi configureze echipamentele de sunet si de lumini. Recomandarile noastre se indreapta catre boxele audio Dynacord D12-3 si Dynacord D15-3
 

 
 
 
Cos de cumparaturi
Cosul de cumparaturi este gol
 

 
Oferte speciale
 

 
Informatii, utile


Asiguram transport gratuit
in tara pentru comenzi in valoare de cel putin 300 RON. [detalii]


La sediul magazinului Cryton beneficiati gratuit de consiliere de specialitate pentru configurarea sistemelor audio si a efectelor de lumini.
Magazin muzica Cryton Cluj - instrumente muzicale, echipamente profesionale de sunet si efecte de lumini

 
Magazin de echipamente profesionale de sunet si efecte de lumini, DJ, instrumente muzicale si accesorii
Cluj-Napoca, str. Caracal nr. 21A
Telefon
: 0728-130484Vodafone, 0372-926994Vodafone
Email: magazin@cryton.ro